dinsdag 21 oktober 2008

Editie van Huygens' Hofwijck door Ton van Strien

Op 28 november zal in Amsterdam een internationaal congres plaatsvinden over Constantijn Huygens: 'Return to Sender: Constantijn Huygens as a man of letters'. Op dit congres zal Huygenskenner Ton van Strien een lezing geven getiteld 'An honest man with a harmless hobby. The poet of Hofwijck'. Tevens zal aan het eind van de dag zijn editie van Huygens' hofdicht gepresenteerd worden. De editie verschijnt onder auspiciën van het Huygens Instituut (KNAW) als deel XV, 1-2 van de reeks Monumenta Literaria Neerlandica: Constantijn Huygens, Hofwijck. Historisch-kritische uitgave met commentaar door Ton van Strien. Met een studie over de literair- en ideeënhistorische context van het gedicht door Willemien B. de Vries.

Het congres vindt plaats aan de UvA, in de Doelenzaal bij de UB. Deelname kost € 10,- en registreren is mogelijk tot 15 november bij Frans Blom.

Het volledige programma van het congres op 28 november:
9.30 Registration
10.00 Welcome by Lia van Gemert

Morning
Chair: Lia van Gemert
10.05 Theo Verbeek, Patron and Client. The Friendship between Descartes and Huygens
10.45 Inge Broekman, Self-fashioning in Constantijn Huygens’ art collection
11.15 Coffee/Tea
11.45 Ton van Strien, An honest man with a harmless hobby. The poet of Hofwijck
12.15 Discussion

12.45 Lunch

Afternoon
Chair: Ad Leerintveld
14.00 Jürgen Pieters, Consolation Row: Huygens’ Ooghentroost and the Comfort of Satire
14.30 Frans Blom, Lectori. Addressing readers in Huygens’ literary publications
15.00 Coffee/Tea
15.20 Lisa Jardine, 'Dear Song': scholarly whitewashing of the correspondence between Constantijn Huygens and Dorothea van Dorp
16.00 Discussion

16.30 Presentatie van Constantijn Huygens, Hofwijck. Historisch-kritische uitgave met commentaar door Ton van Strien. Met een studie over de literair- en ideeënhistorische context van het gedicht door Willemien B. de Vries. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan Marijke Spies.

17.00 Reception1 opmerking:

Anoniem zei

veel geleerd