zondag 1 juli 2012

Nieuwe editie P.C. Hooft

Op 29 juni 2012 werd de nieuwe editie van de gedichten van P.C. Hooft gepresenteerd in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds te Amsterdam. Voor deze leesuitgave (die teruggaat op de wetenschappelijke tekstuitgave van P. Tuynman en G.P. van der Stroom uit 1994) hebben Johan Koppenol en Ton van Strien de gedichten herspeld en van uitleg voorzien in toelichtingen, woordverklaringen en een nawoord. Daarmee maakten zij het werk van Hooft toegankelijk voor een breed publiek.

Johan Koppenol, Natascha Veldhorst en Ton van Strien
Natascha Veldhorst heeft melodie├źn bij de liedteksten gezocht, de muzieknotatie toegevoegd en een beschouwing over Hooft en de muziek geschreven. Bovendien voerde zij de regie over de cd met liederen die bij het boek is gevoegd (gezongen door Marcel Beekman en Karin van der Poel, en begeleid door Freek Borstlap, Gesina Liedmeijer en David van Ooijen).

Yvonne Molenaar

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Yvonne Molenaar, hoofd Collectie en Presentatie van het Rijksmuseum Muiderslot. 

P.C. Hooft, De gedichten. Verzorgd en uitgegeven door Johan Koppenol en Ton van Strien. Muzikale redactie en toelichting Natascha Veldhorst. Amsterdam, Athenaeum - Polak & Van Gennep, 2012.  45,00. Inclusief CD.
Inkijken  
Bestellen 

Geen opmerkingen: